Kinder Klup

Tijdens het volksfeest is er altijd volop aandacht aan de jonge generatie besteed. Het feest heet niet voor niets School- en Volksfeest.

Jaarlijks deden de twee basisscholen uit Rekken, St. Theresiaschool en OBS de Weaverskamp, beide mee met een met dahlia versierde wagen met daarop de kleuters. Na de fusie van deze scholen ontstond in 1996 OBS de Berkel. Ook nu bleven de leerkrachten en de ouders van de kinderen een wagen voor de kleuters maken. Maar door het huidige drukke sociale leven van de ouders, heeft de school vanaf 2011 geen mogelijkheden meer gezien om een met dahlia versierde wagen te kunnen maken.

Enkele ouders en het bestuur waren van mening dat de kinderen deelname aan het bloemencorso niet mocht worden ontnomen.  Immers ‘DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!’.
Na intensief overleg hebben zij er samen voor gekozen om de kinderen van de groepen 0 – 2 op een alternatieve wagen te laten meerijden. Op deze wagen geen dahlia’s meer, maar groen en (crêpe) papier. Deze wagen rijdt onder de naam Kinderklup mee in de optocht.

Dit is overigens de enige wagen die zo mag meerijden.