Rekkens Feest 2021

We zijn volop bezig met de organisatie van een Rekkens feest 2021 op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Want met de huidige maatregelen zien we toch mogelijkheden om een feest te organiseren. Een feest dat veel elementen kent vanuit andere jaren, maar toch ook nog wel een aantal coronamaatregelen kent.

We willen jullie middels dit bericht informeren over het programma, over de maatregelen en spelregels die hierbij gelden, we verzoeken jullie deze maatregelen en spelregels goed na te lezen!

Ook doen we een dringende oproep om ons te helpen bij de organisatie van dit feest. We kunnen namelijk geen feest organiseren zonder voldoende hulp van vrijwilligers!

Waar hebben we vrijwilligers voor nodig?
We hebben voor de verkoop van de fiets- en autoroute op de vrijdag, zaterdag en zondag vrijwilligers nodig. Graag jullie hulp hierbij, opgave hiervoor kan via mail info@bloemencorsorekken.nl of via app bij Maurice ten Barge 06 – 509 33 885. Geef daarbij even aan welke dag / dagdeel je zou willen helpen.

Ook voor de tapcommissie hebben we vrijwilligers nodig, wellicht dat je vanuit je vereniging al bent benaderd of je wilt helpen als vrijwilliger en/of dat je dit nog gaat horen. Mocht je willen helpen, meld je aan bij het bestuur van je vereniging. De uren die je maakt worden uitbetaald aan de vereniging waar je je bij aangemeld hebt.

We vertrouwen op jullie hulp en dat we een dus samen een Rekkens feest kunnen organiseren en vieren. We duimen voor goed weer en dan lijkt het toch echt te gaan gebeuren, we kunnen eindelijk weer een feestje vieren. Hoe het programma eruit gaat zien en welke (corona)spelregels gelden lees je hieronder.

We hopen jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, mochten er vragen zijn kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Coronamaatregelen

Fiets- en autotocht
De fiets- en autotocht vindt plaats op openbaar terrein, hier geldt ten allen tijde de 1,5 meter maatregel. Ook tijdens het wachten in de rij bij het startpunt. We vragen jullie allen om deze maatregelen in acht te nemen.

Feestterrein Uenkweide, hier zijn maximaal 750 bezoekers per dag welkom
Het feestterrein is volledig afgesloten en alleen toegankelijk met een vooraf online gekocht toegangsbewijs, een geldig coronabewijs én geldig ID-bewijs. Bij de entreepunten is een toegangscontrole en dien je een toegangsbewijs, het coronabewijs en ID-bewijs te laten zien.

Wil jij één van die 750 bezoekers zijn?
Dan heb je dus een toegangsbewijs nodig, toegangsbewijzen zijn alleen online te bestellen. Bij het feestterrein worden geen tickets verkocht!
Alle bezoekers van alle leeftijden dienen een geldig toegangsbewijs te hebben, dus neem je kinderen (in de leeftijd 0 tot 18) mee dan dien je ook voor hen een geldig toegangsbewijs te bestellen. 

De tickets zijn in de eerste dagen alleen te bestellen door leden van de wagengroepen, vanaf zondag 22 augustus 10:00 zijn toegangsbewijzen door alle belangstellenden te bestellen via https://bloemencorsorekken.nl/tickets.

We hebben 2 soorten toegangsbewijzen:

 • Toegangsbewijzen voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Deze tickets kosten € 5 per dag.
 • Toegangsbewijzen voor bezoekers (kinderen) van 0 tot 12 jaar. Deze tickets zijn gratis.

Hoe kunnen leden van wagengroepen vooraf bestellen?
Verzoek aan de wagengroepen om te inventariseren welk van jullie leden op welke dag(en) naar het feest willen komen en dit aan te leveren in de volgende format:

 • Naam wagengroep;
 • Naam contactpersoon;
 • Mailadres contactpersoon;
 • Hoeveel 0-12 kaarten vrijdag;
 • Hoeveel 13+ kaarten vrijdag;
 • Hoeveel 0-12 kaarten zaterdag;
 • Hoeveel 13+ kaarten zaterdag.


Dit dient voor dinsdag 17 augustus 18.00 uur gemaild te worden naar: tickets@bloemencorsorekken.nl. Er wordt één bestelling aangenomen per wagengroep en bestellingen na dit tijdstip worden niet meer in behandeling genomen.

De wagengroep ontvangt dinsdagavond/woensdag de verdere instructie hoe deze kaarten besteld kunnen worden. Met de instructie kunnen de leden van de wagengroep dan een kaart bestellen.

Let op: Bestel na ontvangst van de instructie de toegangsbewijzen voor zondag 22 augustus 8.00 uur, alles wat op dat moment niet verkocht is, gaat mee in de reguliere verkoop.

Wat wordt verstaan onder een coronabewijs?

Bezoekers van 12 jaar en ouder dienen een geldig coronabewijs te hebben, te weten:

 • Een geldig vaccinatiebewijs. Een vaccinatie is geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Behalve als je na 14 augustus 2021 een prik met het Janssen-vaccin krijgt: dan is het vaccinatiebewijs na 28 dagen geldig.
 • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.
 • Een coranaherstelbewijs, wat bewijst dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.


Een coronatoegangsbewijs kan digitaal (corona check app) of voor degene die geen smartphone hebben op papier. Hoe je een coronatoegangsbewijs kunt generen staat vermeld op de website:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Kinderen van 6 tot 12 jaar wordt dringend geadviseerd een zelftest te doen voor zij het evenement bijwonen.

Wat kun je verwachten tijdens het evenement?
Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.
Heb je geen klachten dan kun je met het toegangsbewijs, een geldig coronabewijs en geldig ID naar het feestterrein komen. Er vindt dan bij de entree naar het feestterrein een toegangscontrole plaats. Buiten het feestterrein en in de wachtrij naar het feestterrein geldt de 1,5 meter maatregel, maar als je eenmaal de toegangscontrole door bent dan mogen we de 1,5 meter maatregel loslaten, omdat iedereen die het terrein betreedt een geldig coronabewijs heeft en bij de gezondheidscheck vooraf heeft aangegeven geen klachten te hebben.


Programma


Wat kun je verwachten op het Rekkens volksfeest 2021?
Op het feestterrein hebben we enkele kermisattracties (draaimolen en schiettent hebben al toegezegd), er zijn eetkramen en er is een open feesttent. Op beide dagen is er ook muziek aanwezig in of rondom de feesttent. Op het feestterrein zullen ook de volksspelen gehouden worden. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 27 augustus:

13.00 – 17.00 uur         Fietsroute door Rekken voor inwoners van Rekken en leden van de wagengroepen, onderweg zijn de diverse objecten te bekijken die de wagengroepen en kinderen van de basisschool gemaakt hebben. De fietsroute is tussen 13 en 17 uur  verkrijgbaar bij het veld Weaverskamp (marktplein), kosten per persoon vanaf 13 en ouder € 2,50.

19.00 – 22.00 uur         Autoroute door Rekken, onderweg zijn de diverse (verlichte) objecten te bekijken die de wagengroepen en kinderen van de basisschool gemaakt hebben. De autoroute is tussen 19 en 22 uur verkrijgbaar bij het veld Weaverskamp (marktplein), kosten per autoroute zijn € 5.

15.00 tot 0.00 uur         Feest op het feestterrein, Uenkweide, toegang enkel alleen met toegangsbewijs, geldig coronabewijs en ID.

16.00 tot +/- 18.30 uur Disco van weleer met Doofpot-Kettel DJ Wijnand Reijerink

20.00 tot 0.00 uur Feesten met DJ Doubble B

Het feestterrein is op vrijdag vanaf 13 uur geopend.

Zaterdag 28 augustus:

13.00 – 17.00 uur         Fietsroute door Rekken, onderweg zijn de diverse objecten te bekijken die de wagengroepen en kinderen van de basisschool gemaakt hebben. De fietsroute is tussen 13 en 17 uur verkrijgbaar bij het veld Weaverskamp (marktplein), kosten per persoon vanaf 13 jaar en ouder zijn € 2,50.

12.30 tot 0.00 uur         Volksspelen en feest op het feestterrein, Uenkweide, toegang enkel alleen met toegangsbewijs, geldig coronabewijs en ID.

 • 13.00 uur Toespraak voorzitter vereniging Rekkens Volksfeest / burgemeester Gemeente Berkelland, bekendmaking vrijwilliger van het jaar
 • 13.30 uur Start volksspelen
  • Windbuks schieten voor jeugd tot 16 jaar
  • Vogelgooien voor dames
  • Vogelschieten voor 16 jaar en ouder, inleggeld € 3 per persoon
 • 13.30 tot +/- 18.00 uur Disco in de feesttent/op het terrein met DJ Robin Spanjaard
 • 15.30 uur Ringrijden voor iedereen vanaf 12 jaar
 • 16.00 uur Kegelen
 • 20.00 tot 00.00 uur Live muziek in de feesttent!

*Voor alle spelen geldt: opgave tot aan het einde van de eerste speelronde

Het feestterrein is op zaterdag vanaf 12 uur geopend.  

Zondag 29 augustus:

13.00 – 17.00 uur         Fietsroute door Rekken, onderweg zijn de diverse objecten te bekijken die de wagengroepen en kinderen van de basisschool gemaakt hebben. De fietsroute is tussen 13 en 17 uur verkrijgbaar bij het veld Weaverskamp (marktplein), kosten per persoon vanaf 13 jaar en ouder € 2,50.

19.00  – 21.00 uur        Autoroute door Rekken, onderweg zijn de diverse (verlichte) objecten te bekijken die de wagengroepen en kinderen van de basisschool gemaakt hebben. De autoroute is tussen 19 en 21 uur verkrijgbaar bij het veld Weaverskamp (marktplein), kosten per autoroute zijn € 5.